WOR in de praktijk

De basis van elke handeling van een ondernemingsraad is de WOR. Maar hoe geef je dat praktisch vorm? De nieuwe website WOR in de praktijk geeft handen en voeten aan de wet. Wanneer valt een besluit van een bestuurder onder het instemmingsrecht? Hoe ver reikt de ontslagbescherming voor or-leden? Hoe zit het met het tussentijds invullen van vacatures? Het zijn zo maar een paar vragen waarvoor een ondernemingsraad zich gesteld kan zien.


Op de website WOR in de praktijk vind je de volledige tekst van de Wet op de ondernemingsraden. Aan de diverse artikelen van de wet is extra informatie toegevoegd in de vorm van:

  • Toelichting, nadere uitleg bij de tekst van het betreffende wetsartikel
  • Praktijkinformatie, verdere informatie voor de praktijk van het ondernemingsraadwerk
  • Jurisprudentie, uitspraken van rechters gerelateerd aan het wetsartikel voorzien van deskundig commentaar


Bestel hier hier het aantrekkelijk geprijsde combinatiepakket!

Extra informatie

  • De informatie in WOR in de praktijk wordt continu bijgehouden en aangevuld. De extra informatie is alleen toegankelijk voor abonnees op WOR in de praktijk.
  • Op de website is gekozen om de artikelen rond het adviesrecht, instemmingsrecht en informatierecht prominent te presenteren, omdat dit in de praktijk de meest geraadpleegde wetsartikelen zijn.
  • Daarnaast kun je met een klik op Wet op de ondernemingsraden de complete inhoudsopgave van de wet openen, waarna je verder kunt klikken om bij de diverse artikelen van de wet uit te komen. Je vindt de extra informatie onder de teksten van de wetsartikelen.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.